Обратно към категорията

Започва ремонтът на платното за София на 5 виадукта по АМ "Тракия"

Добавено на: 11.03.2020 12:52
   

От 13 март започва ремонтът на платното за София на 5 виадукта по автомагистрала "Тракия", съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/.

Ще се извършват ремонтно-възстановителни дейности в лявото платно на съоръженията при 13-ти, 15-ти, 17-ти, 18-ти и 20-ти км на автомагистралата. Движението в близо 14-километров участък /между 9-ти и 23-ти км/ ще се извършва двупосочно в обновеното през миналата година платно за Бургас. За улеснение на трафика в края на работната седмица, когато много хора тръгват на път, всеки петък от 14.00 часа ще има две ленти за Бургас и една за София. В неделя, когато пътуващите се връщат към столицата, ще има две ленти за София и една за Бургас.

В неделя от 14.00 часа до 10.00 часа в понеделник ще има две ленти за София и една за Бургас. Реверсивно движение ще бъде въвеждано и при събирането на няколко почивни дни, като двете ленти в посока Бургас ще бъдат в последния работен ден, а за столицата в последния почивен ден.

Пътноподдържащото дружество "Автомагистрали" ще работи изключително мобилизирано, за да може ремонтните дейности на петте виадукта по АМ "Тракия" да завършат преди началото на активния туристически сезон - до 1 юли.

В момента се изкърпва участъкът от първокласния път I-8 през Нови хан и Вакарел, който в дните петък и събота ще се използва като обходен маршрут за камионите над 12 тона, пътуващи за Бургас. От следващата седмица, след като завършат ремонтните дейности, се предвижда в петък от 14.00 до 20.00 часа и в събота от 9.00 до 14.00 часа МПС над 12 тона да преминават по първокласния път.

Отбиването на движението ще става при 5-ти км на АМ "Тракия", а качването отново на автомагистралата ще е при 23-ти км, пътен възел "Вакарел". Тежкотоварният трафик за София ще преминава по АМ "Тракия". Целта е повишаване на безопасността на движение и повишаване на пропускливостта в дните с интензивно движение.

АПИ апелира шофьорите да карат разумно, със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания и да спазват стриктно въведената временна организация на движението. Ремонтите са наложителни и трябва да бъдат направени, за да се пътува след това много по-безопасно и удобно по обновени пътни участъци.

Индикативната стойност за ремонта на горното строене на виадуктите е около 25 млн. лева с ДДС. Ще бъде направен ремонт на пътните плочи, греди, дилатационни фуги и тротоарни блокове, хидроизолация, асфалтова настилка, маркировка, нови предпазни парапети и мантинели. Съоръжението при 13-ти км е с дължина 254 м, при 15-ти км - 322 м, при 17-ти км - 322 м, при 18-ти км - 242 м, а при 20-ти км - 404 м. Продължава и ремонтът на долното строене на съоръженията. Към момента са изпълнени около 80 процента от дясното и близо 30 процента от лявото платно.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ПОРУТЕНО МИНАЛО: ДЕТСКИ ЛАГЕР СЕ РУШИ И ПУСТЕЕ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!