Обратно към категорията

Засегнатите от пороите селища се възстановяват от бедствието

Добавено на: 05.09.2022 07:33
   

Започна описването на щетите в най-засегнатите от прииждането на река Стряма карловски села Богдан и Каравелово.

Две комисии вече обхождат домовете на пострадалите и описват нанесените от наводнението поражения. Агенцията за социално подпомагане ще отпусне първоначална помощ от половин минимална работна заплата на засегнатите.

Втората комисия ще направи пълно описание на разрушената инфраструктура и на къщите, които трябва да бъдат възстановени. Очаква се днес да бъде докарана още тежка техника, необходима за цялостно разчистване и отстраняване на щетите.

Все още в община Карлово има селища без вода. Уверението на институциите е, че до вторник ще има вода.

В Сопот жители на града са силно притеснени от риска от зарази, тъй като три денонощия са без вода. Работещите във ВМЗ Сопот не са наясно как ще работят. Подбалканският град също беше наводнен от обилните валежи миналата седмица.

В наводнения Добрич днес ще бъде разнесена бутилирана вода на пенсионерските клубове и Дома за стари хора за питейни нужди, готвене, миене. След поройния дъжд в петък и събота в някои квартали на областния град от чешмите тече мътна вода. На 7 септември ще станат ясни резултатите от лабораторните проби.

Източник: БНР


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#1 Petya 05.09.2022 15:17

Значи мизерните украйинци ги настаняват в хотели живяха си, пекоха за з@дниците по морето никой не ги закачаше, че и по 40 лв на ден им даваха ( детските ми на 1-то ми дете не са толкова)! На украинците може лукс! Кирчо къде си сега да помогнеш на хората и да им дариш една цяла твоя заплата. Стане ли на въпрос за българин се криеш като мишка, но за украинците си на линия веднага. Пълниш си джобовете и не ти пука! Жалък си!


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Как се правят стрели за огъня на Сирни заговезни?
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!