Обратно към категорията

Защо удължиха ремонта на "Тракия" край Чирпан с още месец

Добавено на: 26.06.2021 17:45
   

Ремонтът на автомагистрала "Тракия" беше удължен с още един месец, въпреки обещанието да приключи до края на юни. Строителните дейности между пътните възли "Чирпан-изток" и "Стара Загора" се очаква да приключат в средата на юли, предава БНТ.

Удължаването на ремонта предизвика недоволство сред хората заради изключително натоварения трафик, особено през почивните дни.

Ремонтът на "Тракия" между Чирпан и Стара Загора трябваше да приключи в края на юни. Заради некачествено полагане на материал и валежите през последните седмици обаче, ремонтът ще се забави.

"Вие сами виждате, че вали постоянно. Не сме полагали пластове, защото после щяхте да дойдете и да кажете АПИ полага по време на валежи", каза Даниел Иваничков от Пътната агенция.

Некачествено полагане на материал налага участък от около половин километър да бъде преправян отново.

"Един от материалите не беше монтиран съгласно изискванията и беше загубил свойствата си. Същият има разпореждане да бъде отстранен ....Участъкът е една мрежа,т.н. армираща мрежа", обясни Иваничков.

Отговорността е на фирмата изпълнител.

"Изпълнителят е длъжен и ще осигури необходимото качество, т.е премахва всичко. което не е постигнало показателите си за собствена сметка", допълни Иваничков.

Целият трафик преминава през старозагорското село Ракитница. Хората там се надяват ремонтът да приключи по-скоро.

Движението в летните месеци е изключително натоварено, което изнервя шофьорите тъй като се образуват колони и задръствания.

За облекчаване на трафика движението на автомобилите над 12 тона от 125-я км се пренасочва по Подбалканския път. При км 210, те ще се включват в АМ "Тракия". Ще има екипи на "Пътна полиция", които ще подпомагат трафика.

За движението по пренасочените маршрути товарните автомобили няма да заплащат допълнителна ТОЛ-такса, уточняват от АПИ.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Времето в Ямбол

Видео

Окончателно: ВАС отмени заповедта на ОДБХ – Ямбол за евтаназия на стадото на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!