Обратно към категорията

Засилен трафик към Гърция в началото на почивните дни

Добавено на: 04.09.2021 00:55
   

Очаквано - интензивен трафик на прага на трите почивни дни, заради 6 - ти септември, Денят на Съединението, предават от Нова. Трафикът на Юг се засили още в ранните часове на деня. Около обяд тежкотоварен камион аварира в района на Симитли и се наложи движението да се осъществява в една лента за часове – резултатът се видя веднага - тапа и километрично задръстване между Симитли и Благоевград.

„Никога досега не е било така”, сподели един от пътуващите. „ Тапата е ужасна. Това е всяка седмица в петък. Очаквахме да има тапа, както тук - така и на границата”, сподели друг.

Напук на очакванията обаче, на границата с Гърция чакане нямаше, защото голяма част от пътуващите се отклоняваха в посока Банско. На ГКПП "Кулата" гръцките власти пренебрегнаха собствените си заповеди и тестове на преминаващите се правеха избирателно, а не масово.

„Малко е безсмислено за мене, тъй като всеки идва с QR кодове, с документи  хиляди, така че малко е безсмисленa според мене цялата история”, заяви един от пътуващите към Гърция.

Към Гърция българските туристи тръгнаха с идеята за последно море за тази година. На Кулата се усети сериозния отлив на румънски туристи, които през лятото традиционно в петъчния ден се насочваха към южната ни съседка.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!