Обратно към категорията

Засилени мерки срещу бракониери по водоемите

Добавено на: 21.01.2020 09:51
   

Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) започна засилени проверки на водоемите срещу бракониери. Проверени са десетки любители риболовци. На част от тях са съставени актове за риболов без билет, за използване на забранените уреди – тип „парашут“, както и за риболов чрез косене (търмъчене).

Всеки ден инспекторите съставят по 10-15 акта на нарушители, каза за БНР Бургас Николай Иванов, зам-изпълнителен директор на ИАРА.

По време на мащабната акция от водите на язовир Мандра са извадени и иззети от работно положение близо 4000 метра бракониерски мрежи.

Дарена е 150 кг сребриста каракуда, а около 50 кг. риба е върната обратно във водата.

ИАРА напомня, че в разпоредбите чл .24, ал.1 на Закона за рибарство и аквакултури ясно е описано, че „Лицата, упражняващи любителски риболов, са длъжни да използват не повече от 3 броя въдици (пръчки) за риболов с монтирани на тях до две куки (единични или двойни) в изкуствените водни обекти..“, в чл. 35 са описани уредите, средствата и приспособленията, които са забранени за използване при извършване на стопански или любителски риболов като в това число влиза и риболовен уред – тип „парашут“, а забраната за търмъчене (косене) е описана в чл. 37 от Закона за рибарство и аквакултури.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

CRESPO и DANNY ПРЕДСТАВЯТ ПЕСЕНТА СИ "ЗАВОЕВАТЕЛ" ПРЕД 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!