Обратно към категорията

Засилени мерки в цялата страна в навечерието на студентския празник 8 декември

Добавено на: 05.12.2019 13:06
   
Предстоящият студентски празник 8 декември по курортите ще бъде със засилено присъствие на жандармерията, съобщиха на пресконференция от полицията.

Най-популярните дестинации са зимните ни курорти – питейни и увеселителни заведения, хотелски комплекси и хижи. Предварително са проведени срещи с представители на тези обекти и с представители на частните охранителни фирми, които осъществяват охраната в обектите, като са разяснени начините за взаимодействие с тях, съобщи Веселин Младенов, началник на „Охранителна полиция“.
В дните преди и по време на празника ще има засилено полицейско присъствие в районите на всички обекти, в които ще празнуват студентите, като на 8 декември ще има полицейски служители на всяко едно място. Допълнително ще имаме и командировани сили от Дирекция "Жандармерия". При нужда от съдействие нашите служители ще бъдат на разположение на гражданите, посочи Веселин Младенов.

На брифинга стана ясно, че ще има и много цивилни полицаи, които ще участват в осигуряването на сигурността на студентите.

От Пътна полиция обявиха, че от 6-ти до 9 декември ще бъде проведена специализирана полицейска операция с акцент върху недопускане управлението на моторни превозни средства след употреба на алкохол или наркотични вещества, недопускане управлението на моторни превозни средства от неправосспобни водачи, недопускане управлението на моторни превозни средства с технически неизправности или без сключена застраховка "Гражданска отговорност". Разпоредено е и предприемането на активни действия на полицейските служители по регулиране и подпомагане на движението в участъците от пътната мрежа със засилен трафик и временна организация на движението.
Статистиката за периода 7-9 декември 2018 година показва, че през този период е настъпило само едно пътнотранспортно произшествие с участници в студентски празненства, при което няма загинал, има трима ранени.

От полицията посочиха, че обичайните престъпления, които се извършват покрай студентския празник, са кражби на телефони и пари, чести са и спречкванията.

Органите на реда призоваха при какъвто и да е инцидент, колкото се може по-бързо да се уведомят полицейските служители на телефон 112, като е добре да се знаят името и адреса на обекта, в който се намират подаващите сигнала, за да могат полицейските служители да се отзоват максимално бързо.

От полицията посъветваха още да не се оставят ценни вещи без надзор, да не се оставят автомобили с работещи двигатели, да не се прекалява с алкохола и да се внимава с разходките нощем в зимните курорти.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Времето в Ямбол

Видео

Зевзеци в Новозагорско село: Ако Байдън дойде и хоро ще му изиграем
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!