Обратно към категорията

Затвориха предприятие за разфасоване на птиче месо в Луковит

Добавено на: 19.02.2020 14:35
   

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) прекрати дейността на предприятие за разфасоване на птиче месо в Луковит. За унищожаване са насочени 82 тона и 461 кг птичи продукти, които в момента на проверката са били с изтичащ срок на годност. Не е допуснато разпространението на продукция от предприятието за търгуване. Това съобщиха от пресцентъра на БАБХ.

Инспектори от ОДБХ-Ловеч са извършили проверка в предприятието, при която са открити сериозни нарушения. Фирмата е извършвала обработка на месо, за която няма регистрация по Закона за храните. Бизнесоператорът, без разрешение от контролния орган, е променил предназначението на предприятието си.

Установено е неправилно съхранение на готова продукция, както и на странични животински продукти. Открити са храни от животински и неживотински произход, които не са разрешени като асортимент на предприятието.

На бизнесоператора са издадени актове за констатираните нарушения с максималните по закон финансови санкции. Продължава изпълнението на мерките по официалния контрол в обекта. Извършената проверка е съвместна между Областната дирекция по безопасност на храните в Ловеч, служители на "Икономическа полиция" и НАП.

Източник: dariknews.bg


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ден на отворените врати в ОДМВР – Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!