Обратно към категорията

Затяга се контролът за носене на маски в градския и обществен транспорт в Сливен

Добавено на: 12.10.2020 12:35
Снимки: Unsplash.com
   

По инициатива на кмета Стефан Радев на среща днес беше обсъдена възможността за засилен контрол за носенето на маски в градския и обществен транспорт в Сливен заради завишения брой заразени с Ковид-19 в общината. Заместник-кметът Пепа Чиликова, представители на РЗИ и превозвачите са категорични, че неспазването на мерките увеличава възможността за разпространение на коронавируса. Според тях екипи на полицията и РЗИ трябва да следят за носенето на маски в обществените превозни средства и да извършват засилени проверки на случаен принцип. Мярката ще бъде обсъдена на заседание на Областния кризисен щаб тази седмица.

„Трябва да има ефективна схема за санкция на пътниците, които не носят маски. Няма как да бъде овладяно положението иначе. Ситуацията е много сериозна. Аз лично съм много притеснен“, заяви управителят на „Пътнически превози“-Сливен Енчо Петров.

От бранша заявиха, че във всички превозни средства, с които се превозват пътници, се извършва задължителна дезинфекция при всеки курс.

Ръководството на Община Сливен подчертава, че е задължително носенето на маски в автобусите и на закрити обществени места. Всеки носи лична отговорност за своите живот и здраве и тези на близките му. Здравните специалисти са категорични, че дезинфекцията, дистанцията и честото миене на ръцете са най-сигурния начин за предпазване от коронавирус.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

БАБА ДОРА ОТ ШАРКОВО, ВЪВ ВИДЕО НА РАДИО 999, ДОСТИГНАЛО ДО МИЛИОНИ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!