Обратно към категорията

Зелен сертификат и за курсистите в автошколите

Добавено на: 22.10.2021 08:46
   

Заради новите противоепидемични мерки от понеделник всички курсисти и инструктори в автошколите в страната, както и изпитващите, ще трябва да представят или зелен сертификат или резултат от направени PCR или антигенен тест, съобщиха от Автомобилната администрация.
В първия ден от прилагането на новите изисквания - зелен сертификат, резултат от PCR или антигенен тест, е имало забавяне на изпитите по управление на автомобила и изпита по теория, каза по БНР Красимир Георгиев от Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България. Била е предоставена възможност да се направят бързи тестове и изпитите са продължили.

"Хората проявяват разбиране. Затова смятам, че трябва да има ясна воля да се каже - седмица или две или три ще спазваме едни правила, след което да живеем по-човешки и по-свободно. Но искам да подкрепя и другите колеги браншовици - ако ще има ограничения, то трябва да има за всички", каза той.

Заради новите изисквания не се очаква да има отлив от желаещи да карат шофьорски курсове.

За автошколите е добре, че заповедта има известно отлагане до понеделник заради необходимостта от технологично време, за да се отговори на изискванията.

Красимир Георгиев сподели и какви са очакванията на бранша след края на гратисния период за представяне на зелените сертификати.

"Може би представители на РЗИ и на Автомобилна администрация ще тръгнат по автошколите, ще спират учебните автомобили, може би ще идват в часовете по теория и ще проверяват за това дали са спазени изискванията относно различните сертификати, тестове...", коментира още автоинструкторът.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Първа пенсионерска Спартакиада в Тунджа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!