Обратно към категорията

Зеленият коридор за ваксинирането продължава при едно условие

Добавено на: 01.03.2021 08:12
   

Зелени коридори за ваксини, но под условие - ако няма достатъчно желаещи за имунизация от приоритетните групи. Указанията са към личните лекари, които трябва по този начин да продължат ваксинирането, съобщават от Нова.

Заради изчерпване на ваксините - снощи затвори денонощният кабинет за ваксиниране в столичната болница „Света Анна”. Очаква се при наличие на нови дози - той отново да заработи. дали това ще се случи - и там, и в други от големите болници - предстои да разберем. каква е ситуацията обаче при личните лекари, как ще ваксинират те?

Общо 6 хиляди дози са били разпределени между личните лекари в София.

„Вчера в РЗИ имаше ваксини и бяха раздадени по 30 дози на всеки общопрактикуващ лекар. Те ще стигнат официално за 30 души. През миналата сряда сложих първите ваксини на записаните в моят кабинет. Нито един от тях нямаше странични реакции”, разказьва д-р Десислава Георгиева.

 „Нещата са много динамични и зависим изцяло от доставките на ваксини. Ние се надяваме само на препарата на AstraZeneca. Има хора, които искат да им се постави рНК ваксина, каквато ние нямаме”, добавя д-р Георгиева.

Тя добавя, че когато в самото начало е имало само рНК ваксини, хората са били мнителни. Сега когато има векторна ваксина – те искат първата.

„Реално няма какво да се случи ако се ваксинирате с векторната ваксина, защото тя е достатъчно добра. Всъщност възрастните пациенти понасят много по-леко имунизацията”, добавя специалистът.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!