Обратно към категорията

Жандармерия на "Капитан Андреево", пази служителите на БАБХ

Добавено на: 07.08.2022 09:33
   
Със съдействието на жандармерията Агенцията по безопасност на храните е успяла да си върне контрола на граничния пункт "Капитан Андреево" - съобщи за "Хоризонт" директорът на агенцията Христо Даскалов. На границата от турска страна все още чакат около 400 камиона, натоварени с храни, но се очаква в следващото денонощие те да бъдат обработени.

Жандармерията пази служителите на Агенцията по храните на "Капитан Андреево", за да могат те да вършат контролната си дейност. 

Заради пореден конфликт с частната фирма, която оперираше на границата през последните 10 години, пунктът беше блокиран за няколко дни:

"Фирмата беше довела множество млади, здрави и силни мъже, които, на практика, бяха заели площадките, където се извършва товаренето и разтоварването" и за 3 денонощия там са се натрупали над 500 камиона с храни, обясни професор Даскалов .

"Това да се натрупат 500 камиона с храни нали разбирате, че е много сериозно нещо, особено в летния период, това са и много разходи за превозвачите".

Днес по обед хакерска атака е сринала сайта на Агенцията по храните, както и информационната система ВетИС, с която се идентифицират животните у нас-

"Поражението този път е значително. Загубена е и голяма част от информацията в сайта ни, която е била"

ДАНС и ГДБОП работят по случая. Със съдействието на експерти от Министерството на електронното управление информацията ще бъде преместена на друга платформа, за да бъде по-добре защитена.

Утре министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев и заместник-министърът на земеделието Крум Недялков ще инспектират граничния пункт 


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Потребители: „Колкото по-мътна е водата, толкова по-висока е цената!”
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!