Обратно към категорията

Жеги и висок риск от пожари в цялата страна

Добавено на: 10.08.2021 08:40
   

Опасни горещини се очакват и днес. Националният институт по метеорология и хидрология издаде предупреждение от първа и втора степен за високи температури в цялата страна. В област Ямбол, Сливен, Хасково, Стара Загора и още 13 области е в сила оранжев код за максимални температури 38°-40° и много голям риск за пожари. По-прохладно ще е по крайбрежието, където максималните температури ще са 30°-33°, но остава висок рискът за пожари. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

И за утрешния ден предупреждението за 12 област, сред които са Ямбол и Сливен, остава. Максималните температури ще са 35°-37°, отново е повишен рискът за пожари.

До 20 август, включително, се забранява поддържането на постоянно затревените площи и обработваемите земи в състояние, годно за производство. Забраната се налага поради множеството пожари в страната през последните дни. Със заповед на министъра на земеделието, храните и горите проф. д-р Христо Бозуков се ограничава косенето на трева, машинно почистване (мулчиране), включително и почистване на храсти. Причината е, че при тези дейности досегът на селскостопанската техника с камъни може да предизвика искри, които да доведат до възникване на пожар.

 


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Да сбъднеш мечта!
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!