Обратно към категорията

Зимна обстановка: 20 сантиметра сняг на места у нас

Добавено на: 11.01.2022 08:41
   
Зимна е обстановката в Северозападна България. 20 сантиметра сняг натрупа в прохода Петрохан, температурите са минусови и духа силен вятър. Снегорини почистват прохода.
В област Монтана на терен са 47 машини за почистване, само 7 са в прохода. Движението за тежкотоварни автомобили между Враца и Ботевград е временно спряно за почистване. Съобщава се за закъсали ТИР-ове. За целия проход е въведена забрана за движение на превозни средства над 12 тона.
Сняг вали и в областите Видин, Смолян, Ловеч, София, Плевен, Габрово и в районните на Търговище, Омуртаг, Антоново, Попово, Студенец, Здравец, от км 15 до км 37 АМ Струма, Брезник, Писанец, проход „ Република“, проход „ Шипка“, Павел баня, Мъглиж, Гурково, проход „Ришки“, Панайот Волово, Миланово, Сливен, Котел /обл. Сливен/, Девня, Провадия, Каратепе, Юндола, Картела.
Пътните настилки са предимно мокри, по усойните места частично заледени или заснежени, обработени и проходими при зимни условия.
Ограничена видимост поради мъгла до 20 метра има в района на Главан, Голяма Звезда и Дрипчево в област Хасково.
До 30 метра е видимостта в района на проход „Котленски“, до 50 метра - в района на проход „Дюлински“ и проход „Обзор“. До 100 метра е видимостта в района на проход „Републиката“ и проход „Шипка“.
В някои области на страната вали дъжд тази сутрин - Благоевград, Бургас, Разград, Кърджали, Хасково и Шумен.

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!