Обратно към категорията

Зърнопроизводители отново излизат на протест - очакват се блокади

Добавено на: 07.04.2023 07:22
   

Зърнопроизводители от България и Румъния ще блокират ГКПП-Йовково край добруджанското село Кардам днес. Това съобщи Радостина Жекова, председател на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите.

На Управителен съвет на Националната асоциация на зърнопроизводителите в България на 5 април е взето решение да бъдат подкрепени румънските зърнопроизводители, които имат абсолютно същите искания като българските. Очаква се земеделци от различни краища на нашата страна да се включат в протеста, като граничния пункт ще бъде блокиран от земеделска техника. 

Общите искания на земеделските производители от България, Полша, Румъния, Унгария и Словакия за промени, свързани с вноса на селскостопански стоки от Украйна, са представени в писмен вид пред Европейската комисия.

Само в българските складове залежава продукция на стойност 3,5 млрд. лв. Настоява се да има антидъмпингови мерки за пограничните с Украйна държави. Жътвата в Добруджа обикновено започва в началото на юли, малко по-късно предстои прибирането на слънчоглед и царевица и ако миналогодишната продукция не бъде реализирана, няма да има къде да бъде прибрана тазгодишната реколта.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ден на отворените врати в ОДМВР – Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!