Обратно към категорията

В Болярово са предприети мерки, позволяващи на избирателите с увреждания да гласуват в изборния ден

Добавено на: 27.10.2023 14:40
   

Общинска администрация Болярово предприе необходимите мерки, позволяващи на избирателите с увредено зрение или със затруднения в придвижването да гласуват в изборния ден. Със заповед на изпълняващата длъжността кмет на община Болярово Нина Терзиева е образувана секция № 280300021 за гласуване с подвижна урна. В нея имат право да гласуват само избирателите с трайни увреждания, които са подали заявления за включването им в избирателния списък на тази секция до 23 октомври.

В избирателната секция с подвижна урна имат право да гласуват също членовете на комисията и охраната на съответната секция, като за тях ограниченията са, че могат да гласуват за кмет на община и за общински съветници, ако имат постоянен адрес на територията на общината и нямат настоящ адрес извън Република България към 28 април 2023 г. Ако имат постоянен адрес и в някое от седемте кметства, в които се произвеждат преки избори, също могат да гласуват за кмет на съответното кметство. В случая представят и декларация по образец – Приложение № 80-МИ, че не са гласували и няма да гласуват на друго място.

Гражданите, с увредено зрение или със затруднения в придвижването, които са пропуснали срока да подадат заявление за вписването им в избирателния списък на секцията с подвижна урна, могат да гласуват в Профсъюзния дом в град Болярово на ул. „Девети септември № 3, ет.1 в избирателна секция № 280300001.

Гражданите с увредено зрение или със затруднения в придвижването, желаещи да гласуват в изборния ден, могат да заявят транспорт на дежурните телефони на община Болярово в изборния ден - 29.10.2023 г. от 08,00ч. до 18,00 ч., на телефони: 04741/60-93 и 04741/69-32. На разположение ще бъдат осигурени дежурни автомобили.

В село Стефан Караджово, както и във секция № 280300002 в град Болярово, отново ще има машинни устройства. Но за разлика от предходните избори, сега избирателите там имат избор - да гласуват на машина или на хартиена бюлетина.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Окончателно: ВАС отмени заповедта на ОДБХ – Ямбол за евтаназия на стадото на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!