Обратно към категорията

Валентин Ревански и екипът му с програма за привличане на млади медицински специалисти  

Добавено на: 05.10.2023 09:36
   

/платено съдържание/

Програма, която да подпомогне здравеопазването в града, предлага екипът на Валентин Ревански. Това сподели самият той на среща с граждани, живеещи в района на ДКЦ-1.   

„Основната цел на инициативата е да се привлекат млади медицински специалисти, които да работят, да живеят и да се развиват в Ямбол. За целта ще бъде създаден фонд за подпомагане на медицински специалисти, като средствата ще се осигуряват от Oбщина Ямбол и при желание, от дарители. По този начин ще се предоставя допълнителна финансова помощ на лекарите и медицински специалисти, които са готови да се ангажират с работа в Ямбол“, обясни Валентин Ревански.

На срещата си с кандидата за кмет и кандидатите за общински съветници гражданите благодариха за основно ремонтираните тротоари и изградените зони за отдих и паркинг между улиците „Генерал Владимир Заимов“, „Георги Сава Раковски“, „Независима България“ и „Желю Войвода“. Рехабилитацията на улица „Независима България“ ще продължи, след като „ВиК“ приключи с цялостната подмяна на водопроводната мрежа, обясни Валентин Ревански. На много места има нужда не само от ремонт, а и от изграждане на тротоари, от преасфалтиране или препавиране. За съжаление, това са проблеми, трупани с години от предходните мандати, и ако се беше работило тогава с постоянство щяха да бъдат по-малко, има готови решения, но се изискват време и средства за тяхното реализиране. 

„Върнахме се в Ямбол, защото виждам, че нещата тук наистина започнаха да се случват и градът ни тръгва нагоре. Благодарим ви за това!“, сподели 25-годишният Николай, който от няколко месеца отново живее със семейството си в родния си град.

Паркирането върху тротоарите е един от сериозните проблеми, тъй като не само се рушат тротоарите, но и няма откъде да преминават пешеходците, коментираха гражданите. Те предложиха също в следващия мандат да се направи техническо обследване за цялостната реорганизация на движението в централната градска част с цел намаляването на шума и замърсяването на въздуха от автомобилния трафик. 

Припомняме, че по предложение на Валентин Ревански с решение на общинските съветници в Ямбол вече са в сила Наредба за стимулиране на млади семейства да изберат град Ямбол като място за живеене и реда, условията и мерките за подпомагането им, Правилник за финансово подпомагане на процедури "Ин Витро" на лица, двойки и семейства с репродуктивни проблеми и редица други нормативни документи, чрез които Общината подпомага младите хора и децата. Беше приета и Наредба „Децата на Ямбол, чрез която се отпуска финансова помощ на родителите при раждането на дете.

Предстои и създаването на фонд за подпомагане на медицински специалисти, така, че да бъдат осигурени и достатъчно кадри за държавната областна болница, след като тя бъде преместена в новата сграда, за което екипът на Валентин Ревански също положи сериозни усилия. 

 

Срещите с граждани на кандидата за кмет и кандидатите за общински съветници от „Пряка демокрация“ продължават. На 5 октомври от 18:30 часа те ще се отзоват на поканата на граждани от к-с „Диана“. Срещата ще е до новата спортна площадка до бл.14.

За Кмета на гражданите и неговия „Екип 16“ гласувайте на 29 октомври с № 16 в бюлетината за кмет на община и в бюлетината за общински съветници! 

 

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!   

 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ЛИКЪТ НА БОТЕВ Е ИЗРИСУВАН НА СГРАДАТА НА ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ОКОП
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!