Обратно към категорията

В Деня на народните будители: Първо представяне на книгата „Хората, които променят България“

Добавено на: 01.11.2019 17:15
   

Събитието се организира благодарение на Енчо Керязов, когото преди дни хиляди ямболлии избраха за общински съветник от екипа на Валентин Ревански.

Бъдещето на България, на родното ни място, зависи от теб, от мен, от всички нас!“. Така ямболлията Светлозар Желев, директор на Националния център за книгата, отговори на въпроса на един от десетките младежи, които бяха препълнили залата в Художествена галерия „Жорж Папазов“ в Ямбол в ранния следобед в Деня на народните будители.

А поводът залата да е пълна, както с млади хора, така и с техни учители, беше организираното от екипа на Валентин Ревански, първо представяне на книгата „Хората, които променят България. Вдъхновение в 30 истории“.

Книгата представя историите на 30 предприемчиви българи от света на бизнеса, образованието, културата, медиите, спорта и неправителствения сектор. С действията си те доказват, че добрината, щедростта и постоянството вършат повече и по-добра работа от мрънкането и търсенето на оправдания, обясни издателят Павлин Якимов. Той добави, че благодарение на екипа на Валентин Ревански и конкретно на Енчо Керязов – един от тези представени съвременни будители, за които разказва младият писател Даниел Пенев, реално това вдъхновяващо издание тръгва от Ямбол към книжарниците, защото е излязло от печат само преди ден, а представянето му в столицата предстои.

За Даниел Пенев Енчо Керязов е човек, който се раздава и който умее да пали искрата у другите. Наградите, които неговата фондация отпуска на младите ни надежди в областта на спорта, изкуството и образованието, са много повече от стипендии, убеден е Даниел Пенев. Официалната церемония по връчването им – „Нощ на звездите“, дава възможност на тези таланти и на техните родители да се докоснат отблизо с легендарни артисти от България и чужбина.

Нощ на звездите“, която тръгна от Ямбол, а сега се провежда в столичната зала „Армеец“, въплъщава философията на Енчо Керязов за постигането на успех.

Каквото и да дадеш на едно дете, казва той, няма да постигнеш такъв дългосрочен ефект, какъвто ще постигнеш, ако му отдадеш заслуженото уважение, накараш го да си повярва и го мотивираш да полага още по-големи усилия.Благотворителността осмисля успеха, убеден е Енчо Керязов, когото преди дни хиляди ямболлии избраха за общински съветник от екипа на Валентин Ревански.

За Ревански благотворителността е призвание, той вдъхновява и помага с пълни сили на хора, които имат нужда или реална и важна идея, припомни Енчо Керязов.

Кандидатът за кмет на Ямбол благодари и поздрави всички с празника.

На 1 ноември честваме един от най-светлите български празници – Деня на народните будители!Празник на историческата памет и на националното ни самочувствие, обединил делото на хиляди българи. Народните будители и техните действия са в основата да се запази българщината и българското самосъзнание по време на пет вековното турско робство. Трябва да почитаме и съвременните будители на България, защото те разнасят славата на нашата родина извън нейните предели! Трябва в учебниците по история на нашите деца да се обърне особено внимание на народните будители и тя да бъде преподавана коректно, а не да бъде променяна, на което ставаме свидетели през последните години. Нашата вековна история е нещо свято и ние трябва да я пазим като очите си“,допълни Валентин Ревански.

Купуването и продаването на гласове е престъпление! 


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Потребители: „Колкото по-мътна е водата, толкова по-висока е цената!”
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!