Обратно към категорията

Нов живот за двора на рушащо се училище от екипа на В. Ревански (видео)

Добавено на: 20.10.2019 10:28
   

В к-с „Златен рог“ в Ямбол вече има нова спортна площадка – за баскетбол, футбол и други забавления за децата. Това стана с общите усилия на кандидата за кмет Валентин Ревански, кандидатите за общински съветници от П „Пряка демокрация“ и жители на квартала. В събота те почистиха от самоизраслите дървета и бурени двора на бившия техникум по автотранспорт, за който в продължение на 11 години, както държавната, така и общинската администрация не положиха никакви грижи. Сградите на училището се рушат, а в двора системно има нападения, споделиха жители на „Златен рог“ на среща с Ревански и екипа му седмица по-рано. 


Когато има желание, има и начин, доказаха кандидатите на „Пряка демокрация“. Валентин Ревански, Енчо Керязов, Антон Шиков и останалите кандидати за общински съветници лично се включиха в изкореняването на дърветата и храстите. Инициативата беше подкрепена и от десетки доброволци, отзовали се на поканата да вдъхнат нов живот на това забравено от управниците място. 

С лични средства кандидатите на „Пряка демокрация“ подмениха и изгорелите около двора улични лампи с нови, монтираха баскетболни кошове, оформиха и баскетболното игрище. 

„Да си общественик означава да си сред хората и да правиш това, което е нужно. Независимо кой какъв е в професията си, трябва да се включва в подобни инициативи, които помагат на хората“, заяви д-р Валентин Вълчев, кандидат за общински съветник от П „Пряка демокрация“, който също се включи в облагородяването на двора на бившия тухникум.       

„Ако бъда подкрепен от гражданите не Ямбол, ще направя всичко възможно тази сграда отново да се използва и ще търся партньорство с държавата.
Има подобни практики и това е напълно постижимо. Децата трябва да се възпитават от най-ранна възраст на спорт, култура, изкуство.Аз и моят екип обещаваме, че ще работим в тази посока. До мен са Антон Шиков и Енчо Керязов, които са доказани специалисти в своите области“, заяви Валентин Ревански.

„Не може такива сгради с години да стоят като призраци, да плашат гражданите и децата да ги избягват“, каза и Антон Шиков. Той допълни, че планът на техния екип е неизползваната учебна сграда да се превърне в един нов център за деца. За град с размерите на Ямбол услугите, които предлага Общинският детски комплекс на центъра в момента са недостатъчни. Необходими са още пространства за театрални кръжоци, за кръжоци по рисуване, за спортни школи. А държавният имот на бившия техникум е много подходящ, защото има голям двор, отдалечено е от натоварени пътища и децата могат да спортуват в него безопасно. Отделно могат да се оборудват различни кабинети по физика, по химия, с които преподавателят Антон Шиков е сигурен, че децата имат желание да се занимават в свободното си време. И всичко това би могло да се случи при едно добро взаимодействие на общината с държавата и с различни фондации.
 
Нашата идея е във всички квартали да има места за спортуване и за други занимания не само за децата, а и за хората от всички възрасти, заяви Енчо Керязов.
Те са хора на действията, а не на празните обещания. Те се срещат, чуват и решават проблемите на ямболлии. Инициативите, както и срещите очи в очи между гражданите и кандидатите на П „Пряка демокрация“ продължават.    
Купуването и продаването на гласове в престъпление!

Маркери: Ревански

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Поставиха паметна плоча и кръстиха площад на името на певицата Елена Граматикова
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!