Обратно към категорията

И в община Тунджа разкриха секции с подвижни урни

Добавено на: 15.10.2019 09:17
   

Четири избирателни секции с подвижни урни вече са разкрити в община Тунджа. Те ще обслужват избиратели с трайни увреждания, които не могат да напуснат дома си, в селата Калчево и Чарган, Маломир, Крумово и Скалица, село Победа, селата Тенево, Ботево и Роза.

Както вече ви съобщихме една подвижна секция е образувана в Ямбол, една има в Болярово, две са в община Стралджа.

Избирателните секции с подвижни урни се създават при получени от общината най-малко 10 заявления от хора, чиито заболявания не им позволяват да напускат дома си. При вече създадена подвижна избирателна секция, заявления за гласуване до общината могат да се подадат до 21 октомври.

В случай, че заболяванията позволяват избирателят да отиде до секцията, но той се придвижва трудно, има право да изпрати заявка до общината за осигуряване на транспорт или друга помощ в изборния ден.

В случай, че сте с увредено зрение или затруднения в придвижването и не можете да гласувате самостоятелно, можете да направите това с придружител в избрана от вас секция, която е достъпна. За целта трябва да представите личен документ и да попълните декларация на място, че не сте гласували и няма да гласувате другаде.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Животновъди: Притискат ни с документи с невярно съдържание
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!