Обратно към категорията

ОИК-Ямбол регистрира П "Пряка демокрация" за участие в предстоящите избори

Добавено на: 14.09.2019 20:07
   
Днес в Общинската избирателна комисия - Ямбол бяха внесени документите за регистрация на П„Пряка демокрация” за участие в изборите за общински съветници и кметове на 27 октомври 2019 година. Проверката ни установи, че партията е сравнително нова на политическата сцена и няма изградени структури в страната. Основател и председател е Петър Клисаров,  политолог и автор на книгите “Игрите на властта” и “Огледалото на протестите".  Пълномощник за града ни е Михаил Керемедчиев. 

Идеологията на партията се основава върху управление чрез пряка демокрация, както и разширяване на участието на гражданите във властта.
 „Пряка демокрация”, може би, ще подкрепя кандидата за кмет на град Ямбол Валентин Ревански.
 За всички, които познават Валентин Ревански, това не е учудващо. Неговата лична философия за местното управление опира точно на такива идеи – гражданите да имат повече възможности да изразяват мнението си по въпроси, които пряко ги засягат. И „чуваемостта” да бъде не лозунг на изборни кампании, а стил на управление на представителите на местната власт. 
Да припомним, че точно Ревански беше в основата на организирания през 2016 г. референдум, който общинските съветници в Ямбол и кмета спряха. Въпреки това, целта за която беше иницииран бе постигната. 
Обществената му дейност също е добре позната в Ямбол. Дълги години той беше председател на Баскетболен отбор „Тунджа” и през две поредни години – 2011 и 2012 – баскетболистите станаха бронзови медалисти в Националната баскетболна лига.
 Идеите на „Пряка демокрация” в този смисъл са припознати от Валентин Ревански, защото са част от неговото отношение към това как трябва да се управлява един град. И съвсем логично точно тази партия вероятно да е подкрепила неговата кандидатура за кмет на Ямбол. 
Пред нас той заяви, че иска да обяви кандидатурата си първо в личния си профил във Фейсбук – пред гражданите, а не пред медии. Това ще сложи край на спекулациите с въпроса за това от името на коя голяма политическа партия ще се яви на изборите през октомври Валентин Ревански.
 „ За мен винаги са били важни хората, а не партийната принадлежност!” – бе категоричен той.

Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Първа пенсионерска Спартакиада в Тунджа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!