Обратно към категорията

Запечатват избирателните секции преди вота утре

Добавено на: 26.10.2019 17:46
   

Над 11 800 избирателни секции ще бъдат запечатани и охранявани в нощта преди местните избори утре. Днес е ден на размисъл и агитацията е забранена.

ЦИК заседава от сутринта по сигнали и жалби и се подготвя за изборния ден. Според данните в избирателните списъци право на глас в неделя имат 6 227 901 български граждани. Кандидатите за местната власт общо са 36 251, от тях най много са за общински съветници – над 29 хил., кандидати за кметове на общини са 1254, а за кметове на кметства – над 5000.

Днес е последният ден за подготовка на изборните секции – в България те са 11 864. Под строга охрана над 17 млн. бюлетини са разпределени в цялата страна. Пред всяка секция има разположени списъци с кандидатите, указания за гласуване и телефон за подаване на сигнали за злоупотреби и нарушения.

Изборният ден утре започва в 7:00 ч. сутринта и не по-късно от 8:00 ч., ако не са се явили повече от половината членове в секционната комисия.

Днес и утре е забранена агитацията до приключване на изборния ден в 20:00 ч., както и оповестяването под каквато и да било форма на социологически проучвания.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Продължава облагородяването на Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!