Обратно към категорията

 ОДМВР-Сливен планира редовни операции по метода широкообхавен контрол  

Добавено на: 19.08.2022 15:25
Снимки: Община Сливен
   

На територията на Областната дирекция са в ход специализирани операции по контрол на скоростта, правоспособност и установяване на водачи, употребили алкохол и/или наркотични вещества 

Две специализирани операции по метода широкообхатен контрол се провеждат днес на територията на град Сливен в изпълнение на мерките, предприети от МВР във връзка с намаляване на пътните произшествия. Контролът се осъществява в рамките на два часа на различни места в областта. От 10,30 до 12,30 часа, на ул.”Ст.Караджа” в град Сливен, полицейски екипи на сектор „Пътна полиция” и група „Охрана на обществения ред” към РУ-Сливен са проверили 98 автомобила и 125 лица. Съставени са 7 акта и 8 фиша. Установен е един неправоспособен водач- номерата на автомобила са свалени, съставени са 3 акта за техническа неизправност, един за липса на застраховка „Гражданска отговорност” и един автомобил е спрян от движение поради затъмнени стъкла.

В операцията тази сутрин са участвали и служители на Дирекция „Инспекция по труда-Сливен”, които са извършили проверки на служебни автомобили за наличие на трудови договори на шофьорите, спазване на работното време, заплащане на трудово  възнаграждение и други. 

Към момента тече втората операция широкообхватен контрол на територията на ОДМВР-Сливен, съвместно със служители на БГТОЛ.

От началото на седмицата в хода на специализираните операции полицейските екипи са установили четирима водачи на МПС да управляват след употреба на алкохол- 2 с алкохол под 1,2 и 2 над 1,2 промила, установени са 4 неправоспособни и един водач с наркотични вещества. 

По разпореждане на директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков всички технически средства за контрол са в експлоатация и следят за спазване на скоростните режими в участъците с повишена концентрация на пътни произшествия. Следи се за спазване на скоростта на натоварените пътни участъци в град Сливен. На 18 август на бул. Ст.Стамболов в град Сливен с мобилна камера е засечена скорост от 107 км.ч.. Спрямо водача са предприети съответните действия.

Контролът по пътна безопасност продължава. Следи се за спазване на ограниченията на скоростта, пътните знаци и маркировката, като и за опасно поведение на пътя-неправилно изпреварване, отнемане на предимство.

 

 

Гражданите могат да подават сигнали за нарушения на ЗДвП на електронната поща на ОДМВР-Сливен – sliven@mvr.bg.  

 

 


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Мигранти, един от които нелегален, надападнаха с нож мъж пред детето и жена му
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!