Обратно към категорията

От 1 декември започват проверки за билет в градския транспорт в Сливен

Добавено на: 30.11.2022 07:31
   

От 1 декември в Сливен ще бъдат възобновени проверките за билет в градския транспорт.
Община Сливен напомня на гражданите, че билети за градския транспорт се продават в 6 пункта, разположени на оживени места в града, както и в супермаркетите на местна търговска верига.
Продажбата на билети в градските автобуси и тролейбуси отпадна от 1 ноември, когато бе прекратена работата на кондукторите в превозните средства. Общинската фирма „Пътнически превози“ временно преустанови, през целия ноември, проверките срещу нередовните пътници, за да може те да се адаптират към новите правила. От първия ден на декември тези проверки ще бъдат възобновени.
Лицата, пътуващи без билет или с неперфориран билет, подлежат на санкция. Предвидената глоба е в размер на 4 лева, съобщиха от общинския превозвач. Размерът й е над два пъти по-малък в сравнение със стойността на тези глоби в други общински и областни центрове.
Пунктовете, от които пътниците могат да си купят билети, са следните: пред ДКЦ-2 – ежедневно, с работно време от 6,45 до 18,45 часа; пред магазин „Дъга“ в кв. „Младост“ – в делнични дни, от 7,00 до 15,30 часа; на спирката в кв. „Българка“ – ежедневно, от 6,30 до 18,30 часа; от пункта на Новоселски мост, в делнични дни, от 7 до 17,30 часа; на жп-гарата, в делнични дни, от 7 до 15,30 часа, от пункта до център „Рикас“, в делнични дни, от 9,30 до 18,00 часа. На тези места, освен билети, се продават и карти за пътуване, уточниха от общинския превозвач. В супермаркети карти за пътуване няма да бъдат предлагани.
Изключение от новата организация е само линия 201, която продължава да осъществява превоз на пътници в присъствието и при контрола на кондуктори.
Освен обикновения билет за градския транспорт на цена от 1,20 лева, пътниците могат да ползват ще два вида билети. Първият струва 2 лева и е за пътуване в рамките на 90 минути. Вторият е еднодневен, на цена от 4 лева, за всички линии. Важно е да се знае, че при използването им е необходима заверката на шофьора на първото използвано превозно средство, който отбелязва началния час на пътуването от 90 минути или съответно - датата на пътуване с еднодневния билет.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!