Обратно към категорията

„101 каба гайди“, шествие с мотори, щафета и заря-проверка за 3 март в Сливен  

Добавено на: 01.03.2023 08:14
   

По повод 3 март – Националния празник на България и 145 години от Освобождението на страната, в Сливен ще се проведат редица прояви. Те ще започнат още от 2 март с постановката „Епопея на забравените“ по Иван Вазов. Тя ще бъде в изпълнение на Театрална трупа „Опит за летене“ при Профилирана хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“, с ръководител Николина Велчева. Началото е от 18 ч. в зала „Сливен“.

Същата вечер, от 18.30 ч. в Драматичен театър „Стефан Киров“, сливенският Ансамбъл за народни песни и танци ще поднесат на публиката концерт-спектакъл „Стоте войводи“. Билети могат да бъдат закупени от касата на зала „Сливен“.

Програмата за честванията продължава с традиционната лекоатлетическа щафета „Освободител”, която ще се проведе на трети март от 11 ч.  Стартът и финалът ще се състоят пред сградата на Съдебна палата. Традиционно,  награждаването на участниците ще се състои на пл. „Хаджи Димитър“.

Атрактивното шествие, с участието на мото група „Бензин А-95“, ще стартира от парк „Юнак“ в 11.30 ч. То ще премине по булевардите „Георги Данчев“, „Стефан Стамболов“, „Бургаско шосе“, „Илинденско въстание“, „Хаджи Димитър“, ул. „Братя Миладинови“, бул. „Бургаско шосе“, „Стефан Стамболов“, бул. „Панайот Хитов“, ул. „Г. С. Раковски“, ул. „Антим I“, ул. „Великокняжевска“, бул. „Цар Освободител“, бул. „Цар Симеон“, бул. „Генерал М. Скобелев“. Шествието ще приключи на пл. „Хаджи Димитър“. Там, след това, от 12.30 ч., ще започнат изпълненията на гайдари от оркестър „101 каба гайди“. Жителите и гости на града ще имат възможност да гледат и „Да играем заедно голямо празнично хоро“ – с участието на детски и младежки фолклорни колективи и клубове за фолклорни танци от Сливен.

Празничният ден ще завърши с тържествена заря-проверка по повод 3 март. Тя ще започне от 19 ч. на пл. „Хаджи Димитър“.

По повод националния празник на България, са поставени българското знаме и знамето на Община Сливен на площад „ Хаджи Димитър“ и булевард „Цар Освободител“ – покрай съдебна палата.

Проявите се организират от Община Сливен, Центъра за подготовка на специалисти и Център за подкрепа за личностно развитие – Детски комплекс.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

60 години любов, разбирателство и подкрепа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!