Обратно към категорията

В Сливен: 13 читалища получават общинска субсидия на първата сесия за 2022 г.  

Добавено на: 20.06.2022 14:07
   

За четвърта поредна година Община Сливен отпуска субсидия за дейността на народните читалища. Тя е в размер на 30 хил. лв. На първата за тази година сесия, одобрение получиха проектите на 13 културни средища. Това стана ясно на днешното Общо събрание на Комисията за разпределение на държавната и общинска субсидии на народните читалища от община Сливен. В него участваха зам.-кметът и председател на комисията – Пепа Чиликова, общинският съветник и член на междуведомствената комисия - Дора Ескидарова и представители на народните читалища.

В хода на събранието бяха разгледани и оценявани всички постъпили проектни предложения. Общо 19 културни средища са кандидатствали с проекти за финансиране на различни инициативи. Те са свързани с организиране на фотоизложба, концертни прояви, събори, летни работилници за деца, отбелязване на годишнини и др. Общата сума на средствата, които ще бъдат разпределени сред одобрените кандидати възлиза на близо 13 хил. лв. Остатъкът от общата сума, предвидена в субсидията, ще бъде причислен за следващата сесия. Проектите, които не получиха одобрение, бяха отложени за преразглеждане за следващия  етап.

Решението за финансово стимулиране на културните средища бе взето през 2019 г. по идея на кмета Стефан Радев. Така според него финансовата подкрепа ще отвори повече възможности пред читалищата за развитие и творческо мислене. На днешното събрание беше обявен и срокът за подаване на проекти за отпускане на общинска субсидия за втората сесия на тази година.

Източник: Община Сливен


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ветеринари влязоха във фермата на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!