Обратно към категорията

В 13:30 часа служители на ТЕЦ-Сливен ще блокират Подбалканския път край село Тополчане

Добавено на: 03.10.2023 11:40
   

Служители на ТЕЦ-Сливен днес от 13:30 часа ще блокират Подбалканския път в района на кръговото кръстовище край сливенското село Тополчане. Това съобщиха от синдикалните организации в дружеството.

Вчера (2 октомври) те блокираха за кратко входна артерия на града в знак на подкрепа към протеста на колегите си миньори и енергетици. Пред сградата на "Топлофикация" се събраха всички, които не са на смяна в предприятието, където работят близо 300 души. Дружеството използва като гориво въглища, основно от басейна "Марица Изток".

В Сливен също има въглищна централа, която обаче не присъства в Плана за възстановяване и устойчивост, каза пред журналисти инж. Павлин Костов, изпълнителен директор на "Топлофикация" - Сливен инж. Ангел Ангелов. Смятаме, че няма да получим равен шанс за преструктуриране към друг вид гориво, за което са необходими години, допълни той. По думите му затварянето на сливенската "Топлофикация" ще остави без отопление 15 000 битови абонати, сред които всички болници, училища и детски градини.


Източник: БТА


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!