Обратно към категорията

На 14 февруари: “Разкази за любовта” в Сливен

Добавено на: 02.02.2023 14:59
   

“Разкази за любовта” е названието на следващия концерт в юбилейния сезон на Симфоничен Оркестър Сливен, който ще се проведе във Вторник 14 Февруари 2023, от 18.30ч.
Специалното събитие ще представи на сцената на зала “Сливен” завладяващи истории и познати мелодии от оперите “Кармен”, “Порги и Бес”, “Севилският бръснар” и легентарната соната “Дяволските трилери”.
Между музикалните изпълнения, ще бъде разказана и драматичната съдба на героите и самите произведения.

Камерният концерт е част от цикъла “Млада Европа” на Симфоничен Оркестър Сливен, и гости в него ще са феноменални млади дарования от Украйна, Русия, Колумбия и България.

Роден в Колумбия, Диего Арагон започва музикалното си обучение на 7-годишна възраст в училището INEM, по-късно постъпва в консерваторията „Антонио Мария Валенсия“ в град Кали. През 2012 той става член на OSJVC и учасва в турнета като солист в Европа и Южна Америка.
На 15-годишна възраст е поканен да свири във Филхармоничния оркестър на Кали, а през 2016 става член на Колумбийската младежка филхармония, под палката на маестро Андрес Ороско-Естрада и свири в театри като Concertgebouw (Амстердам) и Musikverein (Виена).  Лауреат е на международните конкурси „Младите солисти на град Кали“ и „Виолинисимо“ в Меделин. В момента завършва своята магистърска степен в Кралската консерватория Монс /Белгия/.

Катерина Ласточкина е родена в Луцк /Украйна/ и започва да свири на цигулка само на 5-годишна възраст.
Освен солист на Оркестъра на Волинския колеж по култура и изкуство “Стравински”, тя е и лауреат на международните конкурси "Александър Негода", конкурс "Юрий Хилобоков" и Всеукраинския конкурс по цигулка на Националната музикална академия "Чайковски".
В момента е студентка в Кралската Консерватория в Монс /Белгия/ и се увлича по композицията. Катерина е изключително креативен млад артист и работи върху своята първа собствена соната за цигулка и пиано.

Леонид Чернявский е само на 20 години и е роден в Москва, в семейство на музиканти. Учи цигулка от най-ранна детска възраст в престижното училище “Гнесин” при някои от най-известните руски педагози.
Участва в множество концерти в престижни зали в Москва и в момента е студент в Кралската Консерватория в Монс /Белгия/. Леонид с удоволствие изпълнява рядък и изключително виртуозен цигулков репертоар.

Ще чуем и утвърдената българска пианистка, носител на огромно количество призове между които “Музикант на годината” и “Златно перо”, Мартина Табакова.

Специално за деня на влюбените, Симфоничен Оркестър Сливен подарява едно оригинално и вълнуващо преживяване.
При закупуването на един билет на стойност 10лв. от касата на зала “Сливен”, получавате втори безплатно, за вашата романтична половинка!


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Времето в Ямбол

Видео

Ден на отворените врати в ОДМВР – Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!