Обратно към категорията

От 2 ноември учениците в Сливен ще са изцяло в онлайн-обучение

Добавено на: 26.10.2021 08:13
Снимки: Pixabay.com
   

От 2 ноември учениците в община Сливен ще преминат изцяло в онлайн обучение, реши на извънредно заседание Областният кризисен щаб. През октомври бе създадена организация за редуване на присъствено с обучение от разстояние в електронна среда. Но заболяемостта в общината продължава да расте.

Днес са отчетени нови 92 случая на заразени. В близките дни се очаква заболеваемостта да достигне 750 души на 100 000 лица от населението, което представлява фиксираният праг за преминаване в онлайн обучение в заповедта на просветния министър.

В останалите три общини на област Сливен заболяемостта засега остава значително по-ниска. В община Котел е под 500 души на 100 000 лица от населението. Учебният процес продължава да се осъществява присъствено.

В общините Нова Загора и Твърдица заболяемостта е между 500 и 600 души. Учениците ще редуват присъствено с онлайн обучение.

Промените ще влязат в сила от 2 ноември, тъй като 1 ноември, Денят на народните будители, е неучебен. Целта на временните мерки е да се опази здравето на децата и да се ограничи заболяемостта.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

НАТОВСКАТА БАЗА Е ДАЛА НА СТРАЛДЖА ЕДИНСТВЕНО 400 ЛЕВА ЗА ЦВЕТЯ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!