Обратно към категорията

24-ят Международен детски фолклорен танцов фестивал „Приятелство без граници“ започна в Сливен

Добавено на: 26.05.2023 08:49
   
В Сливен започна 24-ия Международен детски фолклорен танцов фестивал „Приятелство без граници“. Поредното издание на емблематичния за града под Сините камъни фестивал се завръща след известно прекъсване поради ковид пандемията. Тази година в него среща си дават детски танцови формации от 8 държави. Те са от Грузия, България, Молдова, Полша, Румъния, Словакия, Сърбия и Турция. 
На церемонията по откриване кметът Стефан Радев поздрави всички и изрази най-добри благопожелания.
„Фестивалът е една от най-значимите прояви от Майските дни на културата "Сливенски огньове". Изкуството по принцип изгражда мостове и обединява хората. Още по-хубаво е, когато това става в детска възраст. Тук се срещат деца от различни държави, които са посланици на фолклора и културата на страната си. Изграждат се приятелства, които не познават граници. Трудът на всички тези деца, техните усилия и уважението към традициите, заслужават адмирации. Надявам се да се чувствате комфортно в нашия град, да отнесете много приятни спомени и познанства от него и пак да се върнете някой ден. За Сливен фестивалът е цветен празник, празник на младостта и красотата. Откривам 24-ия Международен детски фолклорен танцов фестивал „Приятелство без граници!“.
Вечерта продължи с концерт на всички участници. В програмата на фестивала, който ще продължи до 27 май, са предвидени концерти, творчески работилници и срещи между съставите. Фестивалът ще приключи с гала-концерт на 27 май в Драматичен театър „Стефан Киров“. Началото е от 18 ч.

Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!