Обратно към категорията

250 ученици от страната участват в Есенното състезание по физика в Сливен

Добавено на: 12.11.2022 16:19
   

Близо 250 ученици от цялата страна участват в Есенното състезание по физика. Те са представители на 35 водещи учебни заведения – държавни, общински и частни, които са профилирани в изучаването на природни и математически науки. Домакин на събитието е сливенското Средно училище „Константин Константинов“.

Гост на откриването на 11 ноември вечерта бе зам.кметът Пепа Чиликова. От името на кмета Стефан Радев тя приветства участниците, техните ръководители, оценяващата комисия и организаторите. „За нас е привилегия, че този форум се провежда в гостоприемния ни град. Поднасям най-сърдечни пожелания към участниците да се представят отлично! Нека превърнат състезанието в празник на вдъхновението“, заяви Чиликова. Тя подчерта, че образованието има истинската сила да промени света към по-добро. „Община Сливен оказва, ще оказва и в бъдеще постоянна подкрепа за образователните институции“, допълни зам.кметът.

Есенното състезание по физика е част от календара на Министерството на образованието. Водещи физици - университетски преподаватели, носители на академични отличия, награди, автори на учебници, влизат в състава на оценяващата комисия. Председател е проф.д-р Мирослав Абрашев, членове са доц.д-р Димитър Мърваков, доц.д-р Нено Тодоров, гл.ас.д-р Димо Арнаудов, гл.ас.д-р Мая Жекова, Иван Петков.

Първенците в състезанието ще бъдат наградени на 13 ноември. Сред тях ще бъдат излъчени членове на националния ни отбор по физика, който ще представя България на международни състезания и олимпиади.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Стотици хиляди лева дължи санираща фирма за просрочие и липса на качество в Сливен
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!