Обратно към категорията

34 медицински сетри и акушерки получиха дипломите си в Сливен

Добавено на: 29.09.2019 02:46
   

На официална церемония на 28 септември, 34 абсолвенти на Филиал Сливен към Медицински университет – Варна получиха дипломите си за ,Медицинска сестра” и ,,Акушерка”. Те им бяха връчени от ректора на Медицински университет ,,Проф. д-р Параскев Стоянов”-Варна проф. д-р Красимир Иванов.

,,Горд съм, че вече седем години студентите, които се обучават тук, получават образование, което отговаря на най-високите национални и международни стандарти. Вие получихте ценни дарове като личен опит и професионални умения на най-добрите преподаватели, които ще ви помогнат да преминете през трудностите и предизвикателствата по пътя напред. Разполагате със всички предпоставки да бъдете сред най-уважаваните медицински сестри и акушерки”, заяви в словото си ректорът. Той пожела на абсолвентите здраве, сила и дръзновение, за да следват хуманния път в  здравеопазването.

Дипломантите поздрави и временно изпълняващият длъжността кмет на община Сливен Румен Иванов, който им пожела здраве и успешна реализация в избраната от тях професия.

,, Много съм щастлив, че и тази година се провежда  церемония по връчване на дипломите от филиала на Медицинския университет-Варна, тук, в Сливен. Това ме кара да си мисля, че всичките ни усилия в развитието на младите и на образованието, не са напразни. Сигурен съм, че благодарение на вас в града ни ще има още по-добра медицинска грижа”, посочи в словото си Румен Иванов.

34 медицински сестри и акушерки положиха клетва, в основата, на която лежи обетът на Флоранс Найтингейл.

Грамота и парични награди получиха първенците на Випуск 2019 Станислава Урумова от специалност ,,Медицинска сестра” и Събина Стефанова от специалност ,,Акушерка”. Предметни награди, осигурени от Община Сливен и МУ - Варна, получиха всички абсолвенти от третия випуск на филиала.

Сред официалните гости на събитието, състояло се в зала „Сливен“ бяха  областният управител Чавдар Божурски, председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев, зам.-кметът Пепа Чиликова, академичното ръководство на Медицинския университет във Варна и на филиала в Сливен, директори и управители на лечебни заведения в града, както и семействата и близки на дипломантите.

За доброто настроение на присъстващите допринесоха изпълненията на тазгодишния носител на наградата „Цветен камертон” Добромира Стоянова, смесен хор „Добри Чинтулов“ при НЧ „Зора 1860“, с диригент Георгиос Филаделфевс, грациите от Балетна школа „Петипа“ – Сливен, струнния квартет на Сливенския симфоничен оркестър и Сливенския духов оркестър.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Как се правят стрели за огъня на Сирни заговезни?
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!