Обратно към категорията

35 години затвор общо получиха двама за убийство

Добавено на: 16.01.2020 15:40
   

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Сливен бе наложено наказание от 20 години „лишаване от свобода“ спрямо Пламен П. и 15 години „лишаване от свобода“ спрямо Иван М. Те са подсъдими за това, че на 12.03.2019 г. в с. Езеро, общ. Нова Загора, умишлено умъртвили 54-годишен мъж. Убийството е извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост. То е квалифицирано по чл.116, ал.1, т.6, вр. с чл.115 вр. с чл.20, ал.2 от НК, тъй като е извършено в съучастие, а по отношение на Пламен П. деянието е извършено и при условията на опасен рецидив.

По време на разследването е установено, че подсъдимите и пострадалият се събрали в дома на Пламен П., за да пият алкохол. В един момент от вечерта се скарали. Повлиян от изпития алкохол и от възникналия скандал Иван М. взел метална водопроводна тръба, която се намирала в стаята, където били тримата мъже. Иван М. използвал тръбата, за да нанесе удари в гърба на пострадалия. След това тръбата била взета и от Пламен П., който ударил с нея пострадалия в главата. Двамата подсъдими започнали да си разменят тръбата и да удрят с нея пострадалия. Едновременно с това го ритали и в гърдите. Тези действия продължили около 30 минути, като в рамките на това време подсъдимите спирали да си почиват. След като прекратили побоя подсъдимите установили, че пострадалият едва диша. Оставили го целия в кръв. Взели ракия и продължили да пият. По-късно отишли в къщата на Иван М., където преспали. Върнали се в дома на Пламен П. около 01.00 ч. на 13.03.2019 г. Там заварили пострадалия вече мъртъв. Взели одеяло и изнесли трупа. Поставили го на улица, която била отдалечена от къщата. След това се върнали и почистили кръвта, скрили тръбата и изгорили обувките, колана и шапката на пострадалия.

Наказанията, които са постановени от Окръжен съд – Сливен, трябва да бъдат изтърпени при първоначален „строг“ режим в затвор.

Присъдата на Окръжен съд – Сливен може да бъде обжалвана пред Апелативен съд – Бургас.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

60 години любов, разбирателство и подкрепа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!