Обратно към категорията

400 дка гори и насаждения спасиха сливенските огнеборци

Добавено на: 03.08.2022 10:43
Снимки: илюстративна
   

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 11 сигнала за произшествия през изминалото денонощие.
Своевременно са ликвидирани произшествия, без да причинят щети, възникнали в сухи треви и отпадъци – 2 в Нова Загора, 1 в Котел и 6 в Сливен.
Сливенско пожарникари са спасили 20 декара иглолистна гора, 10 декара овощни градини, 200 броя домашни животни и 2 сгради при пожар в землището на село Николаево. Сигналът е получен на 2 август в 10,50 часа за запалени сухи треви и храсти. Произшествието е ликвидирано своевременно от 2 екипа на РСПБЗН-Сливен, без да причини преки материални щети.
250 декара лозови насаждения са спасени от екип на РСПБЗН-Сливен при пожар в землището на град Кермен. В гасенето са участвали и доброволци от гасаческа група в град Кермен. Сигналът за произшествието е получен на 2 август в 17,09 часа. Произшествието е ликвидирано, без да причини преки материални щети.
40 декара иглолистна гора са спасени от пожарникари на РСПБЗН-Котел при пожар в землището на село Градец. Сигналът е получен на 2 август в 16,19 часа. Произшествието е ликвидирано своевременно, без да причини преки материални щети.
Техническа неизправност е причинила пожар в ремарке на товарен автомобил. Произшествието е станало по време на движение на 2 август, около 12:38 часа, на главен път І-6 до разклона за село Бинкос. Пожарът е ликвидиран от един екип на РСПБЗН – Сливен. Пострадали няма. Ремаркето е унищожено.
7 сгради и общо 80 декара иглолистна и широколистна гора са спасени от екипи и техника на РСПБЗН-Сливен, горски служители и доброволци при пожар в землището на село Голямо Чочовени. Сигнал за пожар в сухи треви, смесена гора и навес е получен на 2 август в 13,57 часа. Произшествието е ликвидирано от 3 екипа на РСПБЗН-Сливен, ДГС-Сливен, трима служители на Общинско горско стопанство и 10 жители на селото. Вследствие на пожара са унищожени навес в частен имот и общо 15 декара иглолистна и широколистна гора. Спасени са 7 сгради, 30 декара иглолистна гора и 50 декара широколистна гора. Причината за пожара е небрежност при боравене с открит огън.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Потребители: „Колкото по-мътна е водата, толкова по-висока е цената!”
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!