Обратно към категорията

85 състезатели участват в турнира по борба в Сливен, организиран от клуба на Станка Златева

Добавено на: 30.09.2022 15:52
   

Почитатели на борбата, граждани и гости на Сливен наблюдаваха откритите двубои в турнира по свободна борба, който се провежда днес в града. В него участват 85 състезатели от 12 клуба – Сливен, Стара Загора, Бургас, Гоце Делчев, Велико Търново, Елхово и др. Има отбор и от Молдова. Състезанието се организира от клуба на Станка Златева, с подкрепата на Община Сливен и спонсори.

Официалният старт даде кметът Стефан Радев, който пожела успех на всички състезатели и поздрави техните треньори.

„Благодаря на всички треньори и ръководители за усилията, които полагат при подготовката на нашите млади шампиони. Поздравявам всички състезатели и пожелавам да постигнат успехите на шампионите, които  присъстват тук – Станка Златева, Симеон Щерев, Радослав  Великов. Дано сред вас са следващите големи шампиони на България!“, заяви Стефан Радев.

От своя страна носителката на два сребърни олимпийски медала, петкратна световна и шесткратна европейска шампионка Станка Златева благодари на кмета, Общината и всички, които са подкрепили състезанието.

Участниците бяха разпределени в следните възрастови групи и категории :

- подготвителни групи за момчета – 3 категории на място и момичета 28 кг и 40 кг; деца – 42 кг, 46 кг; момчета – 50 кг , 54 кг, 66 кг, 70 кг, 90 кг; кадети – 58 кг, 68 кг, 74 кг и кадетки – 57 кг, 59 кг; юноши – 57, 65 и девойки – 50, 62 и 65кг.

Целта на днешния турнир е насърчаване на младите хора да се занимават със спорт, да се представят положителни примери на поведение и спортни форми за свободното време като ефективно средство за превенция на употребата на наркотични вещества.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Животновъди: Притискат ни с документи с невярно съдържание
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!