Обратно към категорията

Апелативният съд в Бургас увеличи двойно наказанието на мъж, причинил смъртта на деветнайсетгодишен младеж

Добавено на: 13.12.2023 12:36
   

След протест на Окръжна прокуратура - Сливен Апелативният съд в Бургас постанови наказание от 14 години „лишаване от свобода“ по отношение на Х.Х. По този начин втората съдебна инстанция измени присъдата на Окръжен съд - Сливен, който бе определил наказание от 7 години „лишаване от свобода“ по отношение на подсъдимия.

Припомняме, че Х.Х. е подсъдим за това, че умишлено е предизвикал пътнотранспортно произшествие, в резултат на което загина 19-годишният П.Д., а бащата на починалия получи средна телесна повреда. Престъплението е осъществено на 21.11.2021 година на път в с. Крушаре, общ. Сливен.

По време на разследването е установено, че до фаталния инцидент се стига, след като в нощно заведение между подсъдимия и жертвата възниква конфликт за момиче, който впоследствие е прераснал в спор в социалните мрежи и уговорка да се видят на следващия ден, за да си уредят сметките. 

По време на срещата конфликтът е ескалирал и пострадалите баща и син са си тръгнали със семейния автомобил. Те са били последвани от подсъдимия, който ги настигнал и ударил с колата си веднъж, а при втория удар ги е засякъл със скорост около 85 км/ч, което довело до фаталния сблъсък.

С присъдата на Апелативен съд - Бургас е наложена забрана на Х.Х. да управлява МПС завинаги.

Присъдата на Апелативен съд - Бургас подлежи на обжалване пред ВКС.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Продължава облагородяването на Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!