Обратно към категорията

БЧК започва раздаването на продукти на уязвими български граждани

Добавено на: 03.04.2024 08:54
Снимки: архивна
   

Българският Червен кръст започва раздаването на 5 281 тона храни, които ще достигнат до над 618 000 уязвими български граждани. Раздаването ще се извършва от служители и доброволци на БЧК в 306 временни пункта в цялата страна и ще продължи до 07 юни 2024 г.

Кампанията в град Ямбол започва от днес, като временния пункт е в двора на ПГЗ „Христо Ботев“. В община Елхово пакетите ще се раздават след 11 април, в община Стралджа – от 12 април, в община Тунджа – от 15 април, в община Болярово – от 16 април.

За област Сливен кампанията започва от днес с община Котел и квартал „Надежда“ в Сливен. От 8 април в Сливен ще бъде открит и пункт на ул. „Радецки“, за селата пакетите ще бъдат представяни след 12 април.

Списъците на подлежащите на подпомагане лица се изготвят и предоставят на БЧК от Агенцията за социално подпомагане, която е и Управляващ орган на Програмата за храни и основно материално подпомагане – операция „Подкрепа“. Всеки правоимащ гражданин ще получава полагащите му се продукти срещу документ за самоличност и подпис.

Хранителните пакети съдържат 15 вида продукти: олио, ориз, брашно, захар, леща, спагети, лютеница, конфитюр, както и 7 вида консерви: зелен фасул, зрял боб; домати, грах; гювеч, пиле фрикасе и риба.

Едночленните и двучленните семейства ще получат един хранителен пакет с общо тегло 10,890 кг, а тричленните и по-големите семейства - два хранителни пакета с общо тегло 38,470 кг.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

CRESPO и DANNY ПРЕДСТАВЯТ ПЕСЕНТА СИ "ЗАВОЕВАТЕЛ" ПРЕД 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!