Обратно към категорията

Беседка за общуване без телефони ще градят в сливенска гимназия

Добавено на: 29.11.2019 09:16
   

Беседка за общуване без телефони ще бъде изградена в Професионалната гимназията по икономика в Сливен. Инициативата е на учениците от учебното заведение. Беседката е част от техен проект, който включва алея, учебни стаи на открито, спортен салон и др.

Първата беседка е посветена на специалността "Банково дело", като идеята е да се разрасне и да има още четири беседки на всяка специалност в училището. Там децата ще общуват без телефони, ще провеждат открити уроци.

Според първоначални разчети беседката ще струва около 2500 лева, които учениците ще съберат чрез дарения, а инициативата се нарича "Щедър вторник", който следва прословутия "Черен петък". Освен през Платформата.бг желаещите могат да подкрепят каузата и с DMS.

В ПГИ "Димитър Табаков" в Сливен се обучават общо 498 ученици в специалностите "Банково дело", "Бизнес администрация", "Икономическа информация", "Оперативно счетоводство" и "Митническа и данъчна администрация", съобщи директорът на учебното заведение Димитър Добрев. По думите му през последните три години училището е осъществило пълен прием.

БТА


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Времето в Ямбол

Видео

Проверка на прокуратурата не посочи виновни за натровените ученици в Дражево
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!