Обратно към категорията

Без обогатено енергийно гориво от "Брикел", Сливен остава на студено, алармираха от местната "Топлофикация"

Добавено на: 22.07.2022 14:47
   

Без обогатено енергийно гориво от ТЕЦ "Брикел", Сливен остава на студено. За това алармира в отворено писмо до медиите инж. Павлин Костов, изпълнителен директор на на "Топлофикация" - Сливен. От дружеството тази сутрин са получили писмо от "Брикел", че съществува опасност дейността на централата да бъде спряна принудително и тогава планираните доставки на обогатено енергийно гориво ще бъдат преустановени за неопределен период.

Горивният микс на "Топлофикация" - Сливен се състои от въглища, биомаса и обогатено енергийно гориво, което може да бъде доставено единствено и само от "Брикел", защото друг производител на подобен продукт в България няма. По думите на инж. Костов използването на обогатено енергийно гориво и екологичната биомаса осигуряват поддържането на добри стойности на емисиите на "Топлофикация" - Сливен.

"Искрено се надявам държавата да не допусне подобен сценарий, защото ще застраши отоплителния сезон в няколко големи български града", казва Павлин Костов. Сливен е топлофициран град със 120 000 души население. Според директора на "Топлофикация", ако дружество с капацитета на "Брикел" получи забрана за извършване на обичайната дейност, ще се стигне до нечувана енергийна криза поради намалено предлагане на топлинна и електрическа енергия, както и до социални проблеми. Освен абонатите на засегнатите топлофикации, потърпевши при евентуално затваряне на "Брикел" ще бъдат около 10 000 български енергетици и миньори, които ще загубят своята работа.

Източник: БТА


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

CRESPO и DANNY ПРЕДСТАВЯТ ПЕСЕНТА СИ "ЗАВОЕВАТЕЛ" ПРЕД 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!