Обратно към категорията

Без увеличение в цената на дървата за огрев от ЮИДП - Сливен

Добавено на: 16.11.2021 10:44
   

Близо 190 000 пространствени кубични метра дърва за огрев са доставени на над 25 000 домакинства в Югоизточна България, съобщиха за БТА от Югоизточно държавно предприятие - Сливен. Над 230 000 пр.куб.м. са определени за директни продажби на физически лица през новия отоплителен сезон.

Количествата са ориентировъчни и при повишено търсене с настъпването на есенно-зимния период държавните горски и ловни стопанства могат да предложат допълнителни обеми. От ръководството на предприятието уверяват, че всички заявки ще бъдат изпълнени и цената няма да бъде увеличавана, както през тази, така и през следващата година. Към момента е изпълнен 85 на сто от годишния план на ЮИДП за реализация на дървесината.

До момента са заплатени и издължени от склад 189 634 пространствени куб. метра дърва за нуждите на населението. Най-много от тях са получени в стопанствата от Бургаска област - 95 760 пр.куб.м. В област Сливен те са 35 884 пр.куб.м, в област Ямбол - 16 907 пр.куб.м, в област Стара Загора - 19 729 пр.куб.м и в област Хасково - 21 354 пр.куб.м, като общо 25 173 домакинства вече са получили заявените от тях дърва.

От Ръководството на ЮИДП - Сливен апелират гражданите да не се презапасяват с дърва за огрев и да подават сигнали за нередности.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ямболски изследователи ще покорят връх „Ямбол” на Антарктида
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!