Обратно към категорията

Благотворителен коледен базар се проведе в „Социално кафе“- Сливен

Добавено на: 17.12.2019 15:20
   

Благотворителен коледен базар в подкрепа на Дневния център за пълнолетни лица с увреждания - Сливен се проведе днес. Той бе разположен в „Социално кафе“-Сливен.

Сред посетителите на базара бяха зам.-кметът Пепа Чиликова, председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев, един от заместниците му Деян Дечев и общински съветници, които имаха възможност да избират разнообрази изделия от бижута, сувенири, коледна украса, коледни играчки и много други, изработени от потребителите в центъра.

Част от средствата за новото социално кафе в кв. „Младост“, което предстои да отвори врати за посетители са осигурени от Община Сливен. В него ще работят четири лица с увреждания от дневния център. Те преминаха курс на обучение и получиха сертификати за работник в социалното кафе. Обучението е  по проект „Мило сърце“ на Фондация „Милосърдие“, чиито ръководител е Камелия Грозева. Проектът е финансиран от Обществен дарителски фонд - Сливен.

Гостите на събитието имаха възможност да слушат стихотворения и песни, изпълнени от потребителите на дома.

Дневният център за възрастни хора с увреждания в Сливен функционира като социална услуга в общността. Основните дейности в центъра са свързани с предоставяне на социална подкрепа, храна, задоволяване на ежедневни здравни, психологически, образователни, рехабилитационни и терапевтични потребности, също така и потребности от дейностите за свободното време и личните контакти.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Мигранти, един от които нелегален, надападнаха с нож мъж пред детето и жена му
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!