Обратно към категорията

Близнаци оспорват присъда за притежание на артефакти

Добавено на: 04.11.2019 09:56
   

Пак за днес в бургаския Апелативен съд е насрочено и делото по жалба на осъдени от Окръжен съд – Сливен за притежание на артефакти двама братя близнаци от Нова Загора. Пламен и Милен Сербезови бяха задържани на 22 март 2016 година в хода на специализирана полицейска акция.

С присъдата 60-годишният Милен Сербезов от гр. Нова Загора е признат за виновен в това, че в жилището си държал над 6 900 монети, златни накити, печати и други ценности от Античността и Средновековието всички на обща стойност 62 727 лв., които не са регистрирани по съответния ред. У него са намерени и 2 метал-детектора. Съдът е наложил на Милен Сербезов наказание „лишаване от свобода“ за срок от три години и шест месеца, което да изтърпи при първоначален общ режим и наказание глоба в размер на 7 000 лв.

Със същата присъда брат му Пламен Сербезов е признат за виновен в това, че в жилището си е държал повече от три археологически обекта, представляващи движими културни ценности, които не са идентифицирани и регистрирани по съответния ред, всички на обща стойност 4 527 лв. Съдът е наложил на Пламен Сербезов наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година, което да изтърпи при първоначален общ режим и наказание глоба в размер на 4 000 лв.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Времето в Ямбол

Видео

Зевзеци в Новозагорско село: Ако Байдън дойде и хоро ще му изиграем
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!