Обратно към категорията

Болницата в Котел спира работа

Добавено на: 01.06.2023 07:07
   

Специализираната болница за рехабилитация в Котел престава да работи от днес, 1 юни. Това гласи съобщение публикувано на сайта на лечебното заведение, а обяснението е, че няма персонал. В тази връзка Общинския съвет в Котел прие декларация срещу закриването на болницата и поиска от принципала - Министерство на здравеопазването връщането на персонала в нея.

Председателят на Общинския съвет Христина Чолакова обяви, че специалистите са напуснали, заради неизплатени заплати.

"Настояваме Министерство на здравеопазването да намери механизми, да намери юридическата формула, по която да заплати дължимите към работещите в това лечебно заведение трудови възнаграждения."

Призивът на местния парламент  към Министерство на здравеопазването е медиците да бъдат върнати на работа, защото в противен случай болницата няма да може да функционира.

"За това един от апелите ни към министъра на здравеопазването е да се влезе в контакт с бившите работещи, за да могат те да бъдат убедени или мотивирани по-скоро, да бъдат върнати на работа", каза Христина Чолакова.

Тя каза още, че народните представители от областта ще бъдат информирани с цел проблемът да бъде поставен и от парламентарната трибуна. Телефоните на болницата още вчера не отговаряха на позвъняванията.

Източник: БНР


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!