Обратно към категорията

Броят бюлетините за избор на кмет на сливенското село Бяла

Добавено на: 18.11.2019 09:54
   

Административен съд Сливен допусна извършване на съдебно-техническа експертиза по делото за избора на кмет в село Бяла. Жалбата е подадена от кандидата на местна коалиция Пламен Петров, който отпадна от състезанието за кметския стол още на първи тур, след като получи 105 гласа. На балотажа се явиха Ана Маринова и Живко Желев, които бяха получили равен брой – 133 гласа, на първи тур.

В петък обаче Петров поиска повторно преброяване на бюлетините за избор на кмет. В мотивите си той посочва, че в определени секционни комисии неправилно са обявени като недействителни бюлетини, с посочен конкретен вот за него.

Съдът допусна извършването на експертиза и отсрочи делото за 25 ноември от 10.30 ч.

Същия ден Административен съд-Сливен разгледа и делото по жалба срещу избора на кмет в община Твърдица. В жалбата се навеждат съмнения, че преизбирането на сегашния кмет е подсигурено с плащания за обезщетения на стопани, които са заклали прасетата си. Пред съда избраният кмет Атанасов оспори тези твърдения с мотива, че списъците с животновъдите и плащанията са направени месец преди изборите. Очаква се решението на съда.

На 21 ноември продължава и делото срещу избора на кмет на Драгоданово. На следващото заседание ще бъдат разпитани още членове на секционната избирателна комисия и застъпници, които са присъствали при преброяването на бюлетините.

Екип на 999


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ЛИКЪТ НА БОТЕВ Е ИЗРИСУВАН НА СГРАДАТА НА ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ОКОП
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!