Обратно към категорията

Бурният вятър нанесе щети в Сливен. Част от селата са без ток

Добавено на: 29.11.2021 13:47
   

Буря със силен югозападен вятър и градушка нанесе щети в Сливен. Сигналите от жители на общината са основно за пречупени дървета. Наш слушател ни изпрати снимка на дърво, паднало върху лека кола в центъра на града, като е нанесло сериозни щети върху автомобила. По информация на Кризисната дирекция в община Сливен скоростта на вятъра е около 110 км/ч. Инж. Снежана Кънева уточни за 999, че падналата за кратко време градушка е била с размерите на грахово зърно.

Разразилият се за кратко време ураганен вятър със скорост над 100 км/ч., придружен с градушка и дъжд, е нанесъл щети върху зелената система в града и в малките населени места. На места са изкоренени дървета с пречупени клони. Инж. Снежана Кънева, от отдел „Сигурност и управление при кризи“ към Община Сливен информира, че по получените сигнали работят екипи на пожарната и аварийна група от Общинско предприятие „Озеленяване“.

От Община Сливен апелират гражданите да бъдат внимателни и да се съобразяват с динамиката на метеорологичната обстановка.

Краткият, но бурен вятър, придружен с градушка и дъжд, остави част от селата на територията на община Сливен без ток. За това съобщиха от Електроразпределение Юг. По тяхна информация без ток са селата Селиминово, Голямо Чочовени, Бяла, Градско, Новачево, Въглен, Трапоклово, Драгоданово, Горно Александрово и Блатец.

Екипи на енергоразпределителното дружество работят по отстраняване на авариите.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

ПОРУТЕНО МИНАЛО: ДЕТСКИ ЛАГЕР СЕ РУШИ И ПУСТЕЕ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!