Обратно към категорията

Чуждестранни делегации ще посетят Сливен за празника на града – Димитровден

Добавено на: 25.10.2022 09:31
   

Делегации от побратимени на Сливен градове ще се включат в честванията за празника на града – Димитровден. Очаква се в Града под Сините камъни да пристигнат делегати от Печ, Унгария, Алба Юлия, Румъния и Ниш, Сърбия. Освен редицата мероприятия, посветени на Димитровден, в програмата на делегациите са предвидени посещения на Крепост „Туида“, Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков“, Музея на текстилната индустрия, Парк „Сините камъни“ и др.

Връзките между Сливен и Печ датират от 1969 год. Договорът за сътрудничество е подновен през май, 2001 г., а в края на 2002 г., е приета Програма за съвместна работа за 2003 год.

Партньорството между Сливен и Алба Юлия е резултат от съвместната работа по проект по програма на Европейския съюз. Договорът за сътрудничество между двата града е подписан през юни 2002 г.

Началото на съвместното партньорство между Сливен и Ниш бе дадено през септември 2019 г. Това се случи на международен икономически форум, чийто организатор и домакин бе Община Сливен.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

МЛАДИ МЪЖЕ СПАСИХА КУЧЕ ОТ УДАВЯНЕ И ОТКРИХА СТОПАНИТЕ МУ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!