Обратно към категорията

Десислава Вълчева - отличник от Висшето военноморско училище, с награда от кмета Стефан Радев  

Добавено на: 14.08.2023 14:57
   

На тържествена церемония във Варна на 12 август бяха връчени дипломите на студентите от „Випуск 2023“ на Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“. Официални гости на промоцията в двора на училището бяха  министърът на туризма – Зарица Динкова, зам.-министърът на отбраната – ген.-лейтенант о.р. Атанас Запрянов, кметът на Варна – Иван Портних, областният управител – Андрияна Андреева, Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, кметове и зам.кметове на общини, генерали, офицери, ръководители и представители на фирми и организации, свързани с морския бизнес и IT индустрията, морски организации и сдружения и родители на випускниците.

Сред присъстващите бе и зам.кметът Пепа Чиликова. От името на градоначалника Стефан Радев тя връчи на един от студентите от випуска парична награда и поздравителен адрес - Десислава Вълчева, която е родом от Сливен, първенец на специалност „Киберсигурност“. По време на задочното си обучение във военноморското училище тя се отличава с особени постижения и  успех.

„Днес Сливен има още един повод за гордост! Уважаема Десислава, адмирации и най-добри пожелания по пътя на живота! Нека той бъде изпълнен с много радост, щастие и реализация на всичките ти планове! Дерзай и надграждай постигнатото! Честито дипломиране и на добър час!“, пише в поздравителния адрес на кмета Радев. В него той още изтъква забележителната история, дългогодишните традиции и устои на училището. „Вярвам, че всеки студент, който е бил негов възпитаник, е изпитвал гордост и почитание, получавайки солидна образователна подготовка. На всички студенти пожелавам здраве, успешно кариерно развитие и да сбъднат мечтите си!“, завършва кметът. От негово име бе връчена възпоменателна сребърна монета на Стария бряст в Сливен на началника на флотската Алма матер - флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров.

432-ма студенти получиха своите дипломи на церемонията в събота. Първенецът на випуска – Гергана Димитрова, получи награди от министъра на отбраната, която връчи заместникът му, от министъра на туризма, от кмета и от областния управител на Варна. Началникът на Морско училище – проф. Медникаров, освен дипломата, ѝ връчи и традиционния златен пръстен с логото на ВВМУ, който получава всеки първенец.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Как се правят стрели за огъня на Сирни заговезни?
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!