Обратно към категорията

ДГС - Сливен е в готовност да даде 25 хил. кубика дърва на хората

Добавено на: 22.11.2022 08:58
   

Близо 25 хиляди кубични метра дърва за огрев за нуждите на населението в селата на община Сливен е в готовност да добие Държавно горско стопанство - Сливен през 2023 година при засилен интерес от потребителите. Това обяви директорът на Югоизточното държавно предприятие – Сливен инж. Димчо Радев, пред кметовете на населените места на инициирана от него среща в общината. На срещата бе обсъден механизмът за записване и доставка на дърва не само за крайно нуждаещите се, а за всички желаещи и тяхното справедливо разпределение.

Според инж. Димчо Радев кметовете трябва да са в центъра на организацията по записване и разпределяне.  

"Това е тяхна функция. За това аз казах, че трябва да се подпишат протоколи с всеки един кмет за количествата дървесина, които се осигуряват в населеното място, така че кметът и ние утре да не бъдем обвинени, че не сме осигурили ресурс".  

Кметът на община Сливен Стефан Радев разясни как ще работи механизма, за да няма недоволни.  

"Примерно, ако няма по пет кубика да се падат на всяко домакинство, да намалят по четири или по три кубика. Толкова, колкото горското могат да им осигурят, а не да намалят броя на домакинстват"а.  

Кметовете на населените места коментираха, че те вече имат разработен модел за работа с населението.  

"Ще направя списъци, ще попитам абсолютно всички". 

Списъците в срок ще бъдат предадени в общинско предприятие „Земеделие, гориводни ресурси“ с ясната идея, че от там те ще отидат в Държавно горско стопанство, за да се предвидят дърва за огрев за местното население.  

Някои от кметовете по време на срещата изразиха опасения, че списъците може да им доведат разговори с прокуратурата на фона идващите избори догодина и обявиха, че тепърва ще решават дали да правят списъци.

Източник: БНР


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Продължава облагородяването на Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!