Обратно към категорията

До края на октомври ще приключи цялостното асфалтиране по водния цикъл на Сливен

Добавено на: 29.09.2022 10:26
   

До края на октомври 2022 г. ще приключи цялостното асфалтиране по водния цикъл на Сливен, съобщи в пресклуба на БТА областният управител Минчо Афузов.

Той е получил уверение за това от управителя на „Водоснабдяване и канализация – Сливен“ ООД инж. Севдалин Рашев, с когото са участвали в работна среща за сроковете, финансирането и своевременното завършване на основните дейностите по проекта за водния цикъл на града, както и актуалния за гражданите въпрос за проходимостта на улиците след полагането на водопроводните и канализационни тръби.

Областният управител е сезирал "Пътна полиция", които са предприели действия за налагане на административни наказания заради пътища в ремонти, които са предпоставки за пътни произшествия. Има предупреждения към ВиК и строителните фирми, има и актове, каза Афузов. Гаранцията за тези ремонти ще бъде 24 месеца.

До края на 2023 г. ще бъде напълно завършен водният цикъл на кв. „Речица“, включващ и водопреносна мрежа. Друг срок, с който се е ангажирал управителят на ВиК, е завършването на пречиствателната станция за питейни води на Сливен - през 2024 година. Изграждането на пречиствателната станция е започнало през 1978 година. В част от довършителните дейности има закъснение заради неритмичност на финансирането и необходимост от съгласуване с редица външни фирми и институции. За някои от подобектите се налага известно коригиране на проектите, тъй като те не отговарят на актуалните към момента изисквания и дадености.

Източник: БТА


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Историята на мъж, поддържащ паметника на загиналите руски воини в Освободителната война
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!