Обратно към категорията

Доброволци помогнаха за ликвидирането на пожар край Стара река

Добавено на: 11.11.2022 10:52
   

Доброволци от формирование „Железни врата“ в сливенското село Стара река оказаха съществена помощ за ликвидирането на пожар, обхванал близо 10 000 кв. метра от землището на населеното място.

Пожарът е избухнал на 5 ноември в околностите на селото. Сигнал е бил подаден до кмета Николай Стефанов. „Веднага се обадих на шофьора на нашия противопожарен автомобил Айдън Адемов и на доброволеца Стилиян Красимиров. Отидохме на място. Горяха стърнищата. Имаше гъст, задушлив дим. Обадих се на пожарната служба в Сливен за помощ“, заяви Стефанов. Докато пристигне екипът от града, тримата мъже от Стара река са започнали да гасят. Наложило се е за 10–15 минути да преустановят движението по главния път, за да ограничат огъня. „С общи усилия пожарникарите и ние успяхме да се справим“, каза още кметът. Благодарение на бързите и адекватни действия са спасени близките горски масиви, предотвратен е рискът за населеното място.

„Железни врата“ – Стара река е създадено преди осем години. По настояване на Община Сливен, през 2016 г. формированието в трудно достъпния планински район получи специализиран автомобил от ГД „Пожарна безопасност“. Десетте доброволци /двама от тях са от с. Бяла/ са осигурени със защитни облекла и автомобил „УАЗ“ с висока проходимост, съобщи началникът на общинския отдел „Сигурност и управление при кризи“ инж. Снежана Кънева.

В община Сливен има ще едно формирование: „Грамадите“ – Глушник и Трапоклово, което развива активна дейност в част от равнинния район на общината.Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Ден на отворените врати в ОДМВР – Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!