Обратно към категорията

Дружеството „Индустриален парк - Сливен“ вече е регистрирано в Търговския регистър

Добавено на: 28.04.2023 15:05
   

Общинското дружество „Индустриален парк – Сливен“ вече е регистрирано в Търговския регистър, съобщи управителят на дружеството Соломон Москона на работна среща с кмета Стефан Радев и други представители на Общината.

Москона информира, че следващата стъпка е вписването в регистъра на индустриалните паркове. На срещата бяха обсъдени въпроси, свързани с изготвяне на инвестиционни проекти за изграждане на елементите на довеждащата й част от вътрешната инфраструктура за индустриален парк. „Бършен“.

Намерението на Община Сливен е да кандидатства за финансиране на строителните дейности чрез Плана за възстановяване и устойчивост, като за целта се подготвят и документи, които ще й осигурят проектна готовност. Поставени бяха задачите и сроковете за изготвяне на необходимите проекти и документи, както на служители от Общинска администрация, така и на управителя на новоучреденото общинско дружество, чрез което Община Сливен ще реализира намеренията си за създаване и развитие на индустриален парк.

Предложението на кмета Стефан Радев за създаване на общинската фирма „Индустриален парк – Сливен“, беше прието от общинския съвет на заседание в началото на април, когато беше гласуван и управител на дружеството.

Кметът подчерта, че проектът е много важен за стратегическото развитие на региона и работата по създаването на парка трябва да продължи все така последователно и организирано.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!